stadsdichter en bezuinigen

Stadsdichter en bezuinigen

Het college is stelt voor om, vanwege de noodzakelijke bezuinigingen, niet opnieuw een stadsdichter te benoemen. In de Stentor is te lezen, dat de huidige stadsdichter en haar voorgangers een demonstratie hebben georganiseerd tegen dit besluit.

Dat is hun goed recht natuurlijk.

Maar als ik dan lees, onder verwijzing naar Potgieter, dat er toen ook een mentaliteit van lamlendigheid en onverschilligheid heerste, dan val ik wel over het woordje “ook”. Is de boodschap dat er nu een sfeer van lamlendigheid en onverschilligheid heerst omdat er wordt nagedacht over het niet weer benoemen van een stadsdichter?

Laten we zeggen, dat dit niet de beste manier is, om mij te overtuigen van het tegendeel.

Er moeten afwegingen worden gemaakt, en dan neem ik de volgende punten daarin mee:

– Zwolle bestaat meer dan 750 jaar, en in al die jaren hebben we 6 jaar een stadsdichter gehad. Ik geloof niet dat Zwolle in de resterende 744 jaar geen ziel gehad heeft. Daarmee zeg ik niet dat het flauwekul is. Ik wil wel relativeren.
– Het budget voor cultuur is ongeveer 10 miljoen euro meer, dan bijvoorbeeld het budget voor sport. Logisch dat er vooral ook naar het cultuurbudget wordt gekeken. De stadsdichter is gekomen in een tijd, dat er nogal wat geld te besteden was. De tering moet naar de nering gezet worden.
– Hoewel het op zich een gering bedrag is, geldt voor min wel dat vele kleintjes een grote maken. Dat geldt ook wanneer we het over bezuinigen hebben

Ik vraag me wel af of er niet een onderneming in Zwolle is, die de stadsdichter financieel wil ondersteunen. Ik kan er wel een paar noemen. Laat me dat nog niet publiekelijk doen.

John van Boven

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Zwolse politiek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s