Twitteren in de raadszaal

Er wordt verschillend over gedacht, twitteren in de raadszaal.
Ik kan me dat voorstellen, maar bedenk dan wel dat elk onderwerp een eigen woordvoerder heeft. Als de fractie uit meer dan 1 raadslid bestaat kunnen de anderen echt wel wat anders doen. Het wordt gewaardeerd door tweeps uit eigen gemeente, zeker als je ook nog de afgesproken hashtag gebruikt. In ons geval is dat #zgr.
Wel vind ik, dat er een paar regels zijn. Ik heb ze mezelf in ieder geval opgelegd.
In de eerste plaats niet twitteren als je woordvoerder bent. Dat past niet, dat is net zo iets als overleggen met de publieke tribune terwijl je zelf midden in een debat zit.
Via twitter commentaar leveren op bijdragen van anderen vind ik ongepast. Die ander weet dat niet en kan zich niet verweren. Commentaar leveren doe je publiekelijk. Wat een spreker te berde brengt kun je sec doorgeven.
Dat doe je op je eigen manier. Er zijn mensen tegen twitteren in de raadszaal omdat de kans bestaat dat de boodschap niet goed overkomt. Dat vind ik een merkwaardig argument. Het gebeurt me regelmatig dat ik mijn beleving van een debat niet herken in het stuk dat in de Stentor staat.  Moet je dan publicatie verbieden? Lijkt me niet.

Voorlopig krijg ik alleen maar positieve reacties, wanneer ik wat uitgebreider twitter over wat er allemaal gebeurt in de Raadszaal. Het is een legitieme manier om de politiek dichter bij de burger te brengen. Ik doe daar graag aan mee.

John van Boven

2 reacties

Opgeslagen onder Zwolse politiek

2 Reacties op “Twitteren in de raadszaal

  1. wiebrand

    ik ben het met je eens, mag graag via twitter #zgr volgen, kan dan gericht eventueel volgende dag wat verdieping zoeken in de krant of op website.

  2. Peter van Heemst, fractievoorzitter PvdA in Rotterdam, pleit voor een scherm in de raadszaal waar twitterberichten op geprojecteerd worden. Daar ben ik dus tegen. Dat levert alleen maar een dubbele discussie op. Eén in de zaal zelf en één op het scherm. Dat werkt voor geen meter.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s