Kleedkamers SVI

Zaterdag was ik aanwezig bij de officiële opening van 4 nieuwe kleedkamers van voetbalvereniging SVI op sportpark De Siggels. Het was nog vroeg toen ik aankwam (08.45 uur), maar het parkeerterrein stond toen al vol. En dat was nog niet eens de piek. Die is er wanneer de spelers en begeleiders van een wedstrijd nog niet weg zijn, en de volgende “lichting” al weer arriveert.

Voorzitter Erik Fidder gaf aan, dat er een goede samenwerking is geweest tussen gemeente en vereniging, wat het geresulteerd in bekostiging door de gemeente van 2 kleedkamers en door de vereniging zelf van nog eens 2 kleedkamers. Veel eigen inzet. Dat is iets waar ik warm van word. Dat zag je zaterdag ook: veel inzet van vrijwilligers. Dan zie je toch maar het maatschappelijk belang van sport, en dan in dit geval de breedtesport.

De aanleg van kunstgrasvelden heeft een positief effect gekregen op het sporten in Zwolle. Dat betekent intensiever gebruik van de velden, waardoor er meer spelers terecht kunnen.
Ik realiseerde me, dat de zaken er om heen, daarmee geen gelijke tred houden  (hebben gehouden). Intensiever gebruik vraagt meer kleedkamers (is hier opgelost), maar ook meer parkeerfaciliteiten, vooral door de overlap van gaande en komende spelers.

In onderstaand filmpje een impressie. Ik heb wat shots aan elkaar geplakt.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Zwolse politiek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s