mezzomarathonmijmeringen

Elk jaar ga ik kijken bij de halve marathon. Niet om mee te lopen, want ik ken mijn beperkingen. Wel om de mensen aan te moedigen, en dan vooral de bekenden die de uitdaging wel aangaan.
Ik ga dan al vroeg naar de stad omdat ik kan genieten van de logistiek die het gewone stadsbeeld in een handomdraai omtovert in een parcours voor de lopers.
Ik maak dan, zoals elk jaar, de staart van de optredens van de dweilorkesten mee.

Tussen de regenbuien door treden als apotheose de nog aanwezige orkesten in gezamenlijkheid op. Dat garandeert een topsfeer op het Grote Kerkplein.

Als je vroeger bent zie je ook merkwaardige situaties, die je anders niet ziet.
Wat te denken van deze twee plaatjes:

De engel Michael die in al zijn glazen hoedanigheid versteend staat te kijken naar een podium, dat hij nooit zal bereiken.

De blik ook hier op iets onbereikbaars. Michael wordt als onverslaanbare engel, geconfronteerd met zijn beperkingen. Vastgenageld de finish niet kunnen bereiken.

Ik zei al, ik ben er ook om onverschrokken lopers aan te moedigen. Geheide lopers als Frankwin Mussche en Theo Peeters (raadsleden PvdA), maar ook fractiegenoten Roelof Hoving en Dikkie van Gijssel. Op de foto hieronder de finish van Dikkie (rechts op de foto). Duidelijk zichtbaar dat zij de vreselijke hoosbui al lopend hebben meegemaakt.

Ook op deze plek neem ik mij hoed af voor alle lopers, van de 4 Engelse mijlen en van de halve marathon. Het waren allemaal topprestaties. Op zich te vergelijken met de beide parcoursrecords van de professionele lopers.

Ik zie al weer uit naar volgend jaar. Ook wel een klein beetje om de perfecte verzorging die je op zo’n avond krijgt. De mannen van Walter Stern weten al precies wat ik lekker vind.

1 reactie

Opgeslagen onder algemeen

Een Reactie op “mezzomarathonmijmeringen

  1. Joep van der Heijden

    En wat de foto helemaal zwanger van de symboliek maakt, John, is dat net boven het podium (op plek 1), prominent de reclame van de MacDonalds te zien is. Dank weer voor alle aanmoedigingen: van jou, van de burgemeester, zelfs van de burgemeester van Raalte Piet Zoon (aan de ‘achterkant’ van het park De Weezenlanden) en van al die andere duizenden en duizenden die weer en wind trotseerden. Het lijkt wel of de Zwolse Halve marathon elk jaar weer groeit in betekenis voor de stad: samen lopen, samen aanmoedigen, samen genieten, samen napraten, samen plannen smeden voor volgend jaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s