Raadslid en iPad

Ik gebruik de iPad langzamerhand erg intensief en dan vooral voor het raadswerk. Mijn ervaring is, dat het heel goed te doen is. Vrij grote dossiers, zoals de Berap en de PersPectiefNota heb ik behandeld zonder de papieren versies te lezen en zonder papieren schrijfblok.
Mijn ervaring heb ik gisteren gedeeld met mijn collega-raadsleden. De presentatie stond in het teken van het volledig overschakelen naar een papierarm systeem. Papierarm, omdat de stukken uit de beleidscyclus voorlopig nog wel op papier worden aangeleverd.
De raad heeft een overgangsperiode die loopt tot en met december. Daarna moeten alle raadsleden overgestapt zijn op de digitale documenten. Als ze iets op papier willen hebben, dan moeten ze het zelf printen.

Ik heb mijn presentatie gegeven met behulp van Prezi. Voor de liefhebbers te bekijken op www.prezi.com. Bovenin zie je tabbladen, tabblad explore aanklikken. Als je in het zoekvenster raadslid typt krijg je de prezi te zien.
(gebruik je hiervoor de iPad, dan moet je de app voor iPad geïnstalleerd hebben)

Gisteren is ook het nieuwe raadsinformatiesysteem geïntroduceerd. Ik ben nogal onder de indruk. Notubiz heeft er echt iets moois van gemaakt. (www.gemeenteraadzwolle.nl). Naast het archief dat ik opbouw op mijn iPad (met Good Reader) zijn alle documenten snel in te zien en gekoppeld aan agenda’s. Bovendien is te volgen hoe het staat met beantwoording van schriftelijke vragen en met de uitvoering van aangenomen moties.

Raadslid zijn was al leuk, maar wordt steeds leuker (om het woord transparant maar te vermijden)

3 reacties

Opgeslagen onder Zwolse politiek

3 Reacties op “Raadslid en iPad

  1. hoi John,

    ik deel je enthousiame over nieuwe raadsinformatiesysteem….dat zijn grote stappen voorwaards…ik raad iedereen aan eens een kijkje te nemen op http://www.gemeenteraadzwolle.nl om het zelf te ervaren. Het is nu minder een kluif om de raad te volgen…en wellicht wordt de kloof daardoor ook weer iets kleiner (om maar bij eerdere blog bijdragen van jou te blijven -;))

  2. Dag John,
    Wat een interessant inkijkje. Ik zal de term 2.0 vermijden, haha. Ik geef veel social media trainingen aan raadsleden, ps-leden e.d. en zie vaker een digitale achterstand dan een voorsprong. Ga zo door Zwolle!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s