De knip, het proces

Het is een open deur als ik meld dat het college deze week een voorstel naar buiten heeft gebracht over de ontsluiting van Stadshagen. Een controversieel dossier en een megahit tijdens de verkiezingscampagne. De VVD heeft goed garen gesponnen met dit dossier.
Waar het mij nu om gaat is, hoe er gereageerd wordt op dit voorstel. Vooral de term kiezersbedrog scoort hoge ogen.
Maar is dat wel zo?
Voor de duidelijkheid, het gaat mij niet om het voorstel inhoudelijk. Het gaat mij nu om het proces.
Als je zegt, dat je voor het verdwijnen van de knip bent, houdt dat natuurlijk niet in, dat het dan ook daadwerkelijk gebeurt. Tenzij je de absolute meerderheid behaalt. En iedereen weet dat de VVD 6 van de 39 zetels bezet in de gemeenteraad. En dat is dus geen meerderheid.

Tijdens de onderhandelingen heeft de VVD zich sterk gemaakt voor het doen uitvoeren van een gedegen onderzoek naar het opheffen van de verhinderingen en het zicht krijgen op de gevolgen daarvan. De onderhandelingspartners hebben daarmee ingestemd, ook al lagen er al rapporten van de klankbordgroep.
Het rapport van Goudappel Coffeng verschijnt en beschrijft opties met bijbehorende gevolgen, inclusief de financiële. En dat is niet niks.
De Stadshagenaren kunnen zich uitspreken over het rapport. Dat gebeurt in ruime mate.

Vervolgens weegt het college de opties af en neemt daarbij de reacties vanuit Stadshagen mee. Dat geheel resulteert in een voorstel dat nu voorligt en waarover de Raad zich binnenkort uitspreekt.

Ik constateer dat de VVD haar best heeft gedaan.
Ik constateer ook dat de afweging van het hele college niet geleid heeft tot een voorstel om de knip op te heffen. De overige coalitiepartijen zijn tenslotte niet gebonden aan een belofte van de VVD in verkiezingstijd.
Wethouder René de Heer verdient complimenten, dat hij zich in dit politiek gevoelige dossier vooral een college-wethouder heeft betoond.

1 reactie

Opgeslagen onder Zwolse politiek

Een Reactie op “De knip, het proces

  1. T. Siemens

    Via deze ietwat onpersoonlijke weg vraag ik aandacht voor fietsoversteekpunt Twistvlietpad/belvedèrelaan. Met enige regelmaat wordt ik daar door racende automobilisten nog net niet aangereden! Het is dus een kwestie van tijd dat het gaat gebeuren, geloof mij maar. Een verkeerslicht zou uitkomst bieden.
    Eveneens is de rotonde bij de taxicentrale Burg. roelenweg ook zoiets. Ik heb daar al een vrouw onder een vrachtwagen zien komen en ben dus alert dat de automobilisten je daar al niet zien. Ben daar onlangs ook echt aangereden. Gelukkig viel de schade mee, maar echt ook dat gaat daar een keer fout. Ik voel mij dan ook regelmatig niet veilig in wat men zo graag wil horen: Fietsstad Zwolle.
    Zou hier een punt van aandacht in kunnen komen? Bij voorbaat dank, namens velen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s