Marathon Zwolle 2012

Op zondag 30 september 2012 wordt de eerste Zwolse (hele!) marathon gelopen.
Daarmee ontwikkelt Zwolle zich verder als prominente loopstad.
Mijn zondagbesteding ziet er anders uit.
Maar dat betekent niet dat ik anderen mijn zondagbesteding wil opleggen. Ik zeg altijd, de ChristenUnie wil er zijn voor alle Zwollenaren.
Ik heb wel de vraag of deze marathon de kerkgang belemmert. Immers, er wordt door de stad een parcours uitgezet. Een parcours dat ook ‘sHeerenbroek, Wilsum, Kampen, Zalk en Hattem aandoet.
Daarom heb ik een gesprek aangevraagd met de organisatoren van de Marathon.
Dat gesprek heb ik afgelopen maandag gehad, bij de gelaghkamer Hoogh.
Ik heb gesproken met 2 enthousiaste bestuurleden, Han en Jan, die er helemaal voor gaan. Prachtig om mee te maken. En die over heel veel zaken al hebben nagedacht. Ook over de mogelijke impact op de kerkgang. Kerktijden hebben geinventariseerd en graag met kerken in gesprek gaan om knelpunten op te lossen.
Heel mooi om te horen.

Het wordt een – in mijn ogen – bijzondere marathon. Het thema is duurzaamheid en er wordt gelopen voor goede doelen. De loper staat centraal. Inschrijven kost 42 euro en er wordt niet aan startgelden gedaan. Er wordt gemikt op 500 deelnemers. Eventueel grotere aantallen kan het parcours – en de organisatie! – ook aan. Het is ook mogelijk om de marathon met z’n tweeen of met z’ vieren te lopen. Ieder dus of een halve of een kwart marathon.
De inschrijving is onlangs gestart op de dag van de duurzaamheid, vrijdag 11 november. Het aantal inschrijvingen zit nu, na 2 dagen al boven de 150!
Dat zegt toch wel wat.
De organisatie heeft ook een twitteraccount: @ZwolseMarathon.
En de website is in ontwikkeling: www.marathonzwolle.nl
Verdere achtergrondinformatie: http://www.dutchrunners.nl/Hardlopen-site/dutch-runners/nieuws/inschrijving-marathon-zwolle-start-11-11-11-om-1111

3 reacties

Opgeslagen onder algemeen

3 Reacties op “Marathon Zwolle 2012

 1. Goed stukje John.
  Ook via twitter spat het enthousiasme van de organisatie er (terecht) af.

  Heb je ook de vraag gesteld of er is overwogen om de marathon op zaterdag te organiseren. De organisatie op zondag zorgt er m.i. ook voor dat er mensen (zoals ik) zullen zijn die vanwege ‘een andere zondagsbesteding’ nu sowieso niet mee zullen lopen. Vanzelfsprekend, het zijn keuzes en er liggen veel argumenten aan ten grondslag maar ik vind het jammer.

  Groet,
  Rudolf

  • Rudolf,
   dank voor je reactie. We hebben het over de zaterdag gehad. Dat komt de meeste lopers niet uit en verkeerstechnisch moet er dan veel meer geregeld worden.
   Als raadslid kijk je dan veel meer naar de organisatie en wat dat betekent, dan naar belangen van individuele lopers. Ik kan me jouw reactie voorstellen en kan me voorstellen dat je het jammer vindt.
   Mijn inspanningen zijn er nu op gericht om kerkgangers niet te veel last te laten hebben van de marathon. Na het gesprek heb ik veel vertrouwen in de organisatie.

 2. Beste John,
  Ik wil u bedanken voor uw betrokkenheid bij de Zwolse marathon. Ik ga graag 2x per zondag naar de kerk. Op de dag van de marathon ga ik voor de organisatie, de marathonlopers bidden en proberen in goede tijd finish te halen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s