WOZ waarde

 

De brief met de waardebepaling van ons huis per 1-1-2011 is binnen.

Tot onze stomme verbazing is ons huis in 2010 bijna 7% in waarde gestegen.
Gelukkig kun je het taxatierapport opvragen. Dan zie ik dat er drie woningen als referentie zijn opgegeven. Daar heb ik vragen over.
Voordat ik een bezwaarschrift ga indienen, wil ik eerst bellen.
Die mogelijkheid is het resultaat van een bespreking met het hoofd van de betreffende afdeling van een notitie van ons over het proces van waardebepaling. We pleitten toen voor het zoveel mogelijk voorkomen van bezwaarschriften door vooraf telefonisch overleg mogelijk te maken.

Dus vol verwachting gebeld met als doel het bespreken van het taxatierapport. Na 10 minuten wachten krijg ik een mevrouw aan de lijn, die toen ze hoorde waarvoor ik belde, mij vroeg of ik bezwaar wilde maken. Dat wil ik juist voorkomen, was mijn antwoord. Ze vroeg mijn telefoonnummer. 
Met andere woorden, mijn gesprekspartner is niet meer dan een doorgeefluik. Het resultaat van 10 minuten wachten is niet veel meer dan het kunnen afgeven van je telefoonnummer. Uiterst merkwaardig en naar mijn overtuiging niet passend bij een klantvriendelijke omgang.

Dit is nog maar het proces.
Overal gaan de woningprijzen omlaag. In ons geval stijgt de taxatiewaarde. Twee van de drie referentiewoningen zijn verkocht voor ongeveer de taxatiewaarde van 1-1-2010. De derde woning is voor beduidend meer verkocht. Die woning kennen we. Die woning is voorzien van allerlei snufjes op elektronisch gebied. Niet maatgevend en dus niet geschikt als referentiewoning.

Ik ben behoorlijk nijdig.
Niet over de taxatiewaarde, daar kun je het over hebben.
Vooral over het proces. Als in de brief staat dat je kunt bellen, verwacht je een gesprekspartner die op de hoogte is en je verder kan helpen.
Niet iemand, die na 10 minuten wachten niet meer doet dan je telefoonnummer vragen.
Dat kun je ook SMS’en lijkt me. #fail

4 reacties

Opgeslagen onder algemeen

4 Reacties op “WOZ waarde

 1. Bij de beantwoording van onze schriftelijke vragen, merkt het college nog het volgende op (4 mei 2009), het gaat dan over de nieuwe werkwijze om bezwaren te voorkomen, namelijk door telefonisch bezwaar te maken. “Neem telefonisch contact met ons op”. Trots meldt het college dat het een unieke aanpak is en dat er landelijk een enorme belangstelling voor bestaat. Het oogste lof op een belastingcongres en Zwolle werd genoemd in een speech van de staatssecretaris.

  Vandaag zeg ik, de methode bestaat uit een wachttijd van 10 minuten, waarna je in de gelegenheid bent om je telefoonnummer door te geven.

 2. ric0

  “Het oogste lof op een belastingcongres en Zwolle werd genoemd in een speech van de staatssecretaris.”

  En daarmee werd voldaan aan de doelstelling. Project succesvol afgerond.

  Overigens is het opnemen van een telefoonnummer niet eens zo gek. Bij direct contact met een kundige medewerker was de wachttijd immers opgelopen tot zeker 45 minuten.

  • Dank voor reactie. Het gaat om de verwachting die wordt gewekt. De suggestie wordt gewekt, dat een telefoontje veel voorkomt. Dat is niet zo. Dus is dan de vraag zijn r geen simpeler manieren om kenbaar te maken dat je een gesprek wilt. Stuur een SMS met je telefoonnummer. Simpeler en doeltreffend.

 3. Rob Leene

  Ook ik belde 14038 om bezwaar te maken, kreeg een aardige mevrouw aan de lijn, die inderdaad mijn telefoonnummer vroeg en mij vertelde dat binnen 14 dagen contact zal worden opgenomen door een makelaar. Het voordeel van mijn telefoontje was wel, dat ik gelijk het taxatieverslag per mail kreeg toegezonden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s