Afslag Noord

In maart 2010 schreef ik een enthousiast stuk op mijn weblog over Afslag Noord. Ik zag dat als een mooi initiatief waarbij kunstenaars onder één dak kwamen waardoor creatieve kruisbestuiving mogelijk was en er ruimte ontstond voor allerlei nieuwe initiatieven. Ze waren zakelijk genoeg om zelf de middelen te genereren, het probleem was de huisvesting. Een mogelijkheid aan de Ceintuurbaan liep op niets uit. Een volgende kans was het complex op het spooremplacement. Dat was veelbelovend, veel vierkante meters en daardoor ook ruimte voor allerlei aanvullende activiteiten. Ook dit liep helaas op niets uit omdat er geen langdurig huurcontract kon worden afgesloten. En je gaat natuurlijk niet investeren wanneer er geen zekerheid is over de termijn.

Waarom ik dit allemaal aanhaal?
Omdat ik gisteren in de krant de plannen van de Creatieve Coöperatie las. Alsof ik nog een keer de plannen van Afslag Noord aan het lezen was. Ik vroeg me een paar dingen af. Waarom geen samenwerking, de plannen van Afslag Noord zijn toch genoegzaam bekend. Kan het zomaar dat ideeën worden gekopieerd zonder dat daar overleg over is met de initiatiefnemers van Afslag Noord.

En als ik de tweets van vandaag zie, dat collegeleden de ruimte vandaag geopend hebben en er zelf aan de gang zijn geweest, dan heeft het college in 1 dag meer aandacht besteed aan dit initiatief dan aan afslag Noord gedurende al die tijd dat zij bezig zijn geweest met het zoeken van huisvesting.

Dit steekt, merk ik aan mezelf.
En aangezien ik een weblog heb, meld ik dat dan ook maar.

3 reacties

Opgeslagen onder Zwolse politiek

3 Reacties op “Afslag Noord

 1. Edwin Koster

  Toen wij afgelopen maandag over de opknapbeurt voor R10 beslisten, heb ik gevraagd of er ook was nagedacht over een andere locatie misschien niet met gemeente als huurbaas om wel bij elkaar. Ik dacht toen aan waar de Jonge Honden zich op houden, het oude postsorteercentrum langs het spoor. Maar bij Afslag Noord zou natuurlijk ook kunnen.

  Ik begrijp je punt….zullen we het nog eens stevig uitspreken…SAMENWERKEN naar een creatiefcluster

  • Edwin Koster

   …de haastige spoed heeft mijn eerste zin wat wrakkig gemaakt…daarom hieronder zoals die moet zijn.

   Toen wij afgelopen maandag over de opknapbeurt voor R10 beslisten, heb ik mij afgevraagd of er ook was nagedacht over een andere locatie misschien niet met gemeente als huurbaas, maar wel bij elkaar.

 2. Ik ben vandaag telefonisch geïnformeerd over de gang van zaken die geleid heeft tot de creatieve coöperatie. Uit die informatie blijkt dat er aan het begin overleg is geweest tussen de initiatiefnemers, de gemeente en mensen van Afslag Noord. Dat overleg heeft niet geleid tot samenwerking.
  Dat maakt dat ik mijn gevoel toch wat moet corrigeren.
  Maar, ik blijf het jammer vinden dat partijen die met vergelijkbare initiatieven bezig zijn, elkaar niet weten te vinden.
  Ik heb, vooral in de politiek, geleerd dat je moet vertrekken vanuit de overeenkomsten, om vervolgens te bezien hoe je die overeenkomsten groter kunt maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s