Kunstwerk Milligerplas

Kunstwerk Ruimzicht

Onlangs viel me op, dat het kunstwerk bij de Milligerplas langzamerhand aan het verdwijnen is in het woeste struikgewas. En dan te bedenken dat de titel van het kunstwerk “Ruimzicht” is.

Dat heeft het kunstwerk niet verdiend. Bovendien was dat niet de bedoeling van het werk. Het moest de grens markeren tussen Stadshagen en de Mastenbroekerpolder. Toen ik er een tweet aan waagde, kreeg ik een reactie met daarin de naam van de kunstenaar: Nicolas Dings. Ik heb de heer Dings gevraagd, wat hij er van vond, wanneer we het kunstwerk een betere plek gaven. In een reactie meldde hij dat het de bedoeling was de polder Mastenbroek te markeren door een verticaal element te plaatsen in een horizontale waterpartij. Dat is er – blijkbaar – nooit van gekomen.

Ik heb mijn bedoeling – het kunstwerk een betere omgeving gunnen – voorgelegd aan de gemeente, waarop ik te horen kreeg dat de oevers van de Milligerplas verder ontwikkeld worden door o.a. een voetpad aan te leggen.

Dat voetpad is zo gesitueerd, dat het kunstwerk beter tot zijn recht komt. Het komt daarmee niet helemaal tegemoet aan de oorspronkelijke bedoeling. Het is wel heel veel beter dan de huidige situatie.
Het kunstwerk bevindt zich in dit plan midden in de lus rechts op de tekening.

Ik ben benieuwd wanneer het uitgevoerd wordt.
Ik zal het volgen.

1 reactie

Opgeslagen onder Zwolse politiek

Een Reactie op “Kunstwerk Milligerplas

  1. henk snel

    we blijven het allebei volgen
    henk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s