BI(E)B discussie

Bieb-In-Binnenstad is duidelijk wat anders dan bed, bad en brood.

In mijn ogen wordt er star vastgehouden aan het besluit dat er nu ruim een jaar ligt. Na onderzoek van diverse mogelijkheden heeft de raad toen gekozen voor de plek aan de van Royensingel en niet voor bijvoorbeeld de binnenstad. De plek aan de Melkmarkt viel af (verregaande onderhandelingen met projectontwikkelaar) en de door Waanders verlaten plek in Natalini ook vanwege gebrek aan ruimte. Ik heb toen weinig gehoord over de gevolgen voor het Broerengebied van het niet huisvesten van de bieb.
Op dit moment neemt de leegloop ernstige vormen aan. Het is een domino-effect. Het vertrekken van de één wordt een argument voor de ander. Het gebied verliest dan zijn kwaliteit.

Wat er aan te doen?
Er is een denktank die mogelijkheden op een rij zet. En dat denken moet het liefst van buiten naar binnen. Dus niet gehinderd door bestaande structuren. Dus redeneren vanuit het belang voor het Broerengebied.
Dan krijg je ook de vraag naar verlevendiging. Wat kun je doen om de beleving, zo je wilt de beleefbaarheid, te vergroten.
In dat kader is de vraag bovengekomen of de bieb hierin een rol kan spelen. Die vraag kan alleen beantwoord worden, wanneer er een heroverwegingsdebat komt. Die vraag kan toch niet beantwoord worden met argumenten van meer dan een jaar geleden, toen de stand van zaken met Natalini nog niet scherp voor de bril stond.
In dat debat kunnen dan voors en tegen tegen elkaar afgewogen worden. In die afweging kunnen dan ook de wensen van de bieb meegenomen worden, die bepalend zijn voor de gewenste bouwomvang.
Dus het belang van de bieb versus het belang van het Broerengebied.

Ik begrijp werkelijk niet wat er tegen een debat is dat ook antwoord kan geven op de vraag vanuit de (binnen)stad.
Tegenstanders van een heroverweging reageren alsof voorstanders persé de bieb koste wat het kost in de binnenstad willen.
Het gaat mij om de heroverweging. En dan wordt vanzelf duidelijk wat wel en wat niet kan.
En omdat het een debat van vandaag is, zal het gemakkelijker zijn de beslissing te accepteren.
Zo’n gang van zaken hebben we eerder meegemaakt.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Zwolse politiek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s