Parkeren in Wipstrik

Vandaag berichtte de Stentor dat de bewoners van Wipstrik de Isala-parkeerders beu zijn.
Als reactie hierop twitterde ik dat de gemeente meer kan doen dan gedaan is.
In dit stukje iets meer daarover.
In het najaar van 2014 organiseerde de gemeente een overleg met Wipstrikkers over 2 onderwerpen: de (verkeers)veiligheid in de wijk en de leefbaarheid van de wijk.
Ik mocht die sessies voorzitten.
Er kwam veel aan de orde.
Voor dit stukje is van belang dat er ook gesproken is over het parkeren van Isalamedewerkers in de wijk. Dat heeft alles te maken met het parkeergeld dat op het eigen terrein betaald moet worden.
Uit de voorbereiding op de sessies kwam het volgende naar voren:
-in 2009 werden er op wijkplatforms opmerkingen gemaakt over parkeren in de Wipstrik. Afspraak: gemeente praat met betrokken bedrijven
-in 2010 meldt de gemeente op een wijkplatform dat er met Isala afspraken zijn gemaakt over het parkeren.

In het eindrapport van de sessies uit 2014 is te lezen, dat het parkeerprobleem (weer) is ontstaan na het instellen van het parkeerverbod in Oosterenk en door de komst van het nieuwe ziekenhuis.
Ook het volgende is te lezen in het eindrapport (citaat):

Helaas is voor dit knelpunt (de parkeerdruk) op dit moment niet direct een pasklaar antwoord voorhanden. Het gaat hier om de overloop van het naastliggende gebied waar diverse partijen betrokken zijn..
Buurtbewoners willen in ieder geval dat de mensen die elders moeten zijn en parkeren in de buurt rekening dat ‘netjes’ doen en bijvoorbeeld niet in de bochten parkeren of inritten bij woningen blokkeren.

De problematiek is onder de aandacht van een vertegenwoordiging van Isala en de ondernemersvereniging gebracht.
Vanuit de bedrijven op Oosterenk, inclusief Isala, wordt ingezet op een mobiliteitsbeleid waarbij medewerkers, vooral die wonen in Zwolle, gestimuleerd worden op andere manieren dan met de auto naar het werk te komen. Dat dit makkelijker gezegd is dan gedaan, is duidelijk. Einde citaat.

Ik zelf denk dat de gemeente wat nadrukkelijker met Isala moet gaan praten. “Onder de aandacht brengen” is wel erg vrijblijvend.
Het gaat mij hierbij om 2 maatregelen die een storend effect hebben op de leefbaarheid van Wipstrik, en zeker op de rand van de woonwijk.
1. De gemeente heeft een parkeerverbod in Oosterenk ingesteld
2. Het ziekenhuis laat personeel betalen voor parkeren op eigen terrein.

Dit lijken mij mooie agendapunten voor én de gemeente én Isala. Voor hun eigen agenda en voor de agenda van het gezamenlijk overleg .
Immers, het kan niet zo zijn dat Wipstrik nadelige gevolgen ervaart van besluiten waar Wipstrik zelf niet bij betrokken is.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Zwolse politiek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s