Broerenkwartier en Stadkamer

Het valt me op dat de gemeente in haar notitie over de asbestproblematiek van het voorgenomen onderkomen van de Stadkamer nog geen zin wijdt aan de mogelijke optie van het toch huisvesten van de bieb in het Broerenkwartier. Al waren het maar argumenten van het college om het niet te doen.
Ik heb vanmorgen een gesprek gehad met mensen die betrokken zijn bij het Broerenkwartier, heren van Bouwinvest en Rhoda van Eeden,de inspirator.

Ik blijf van mening dat de optie, bieb in binnenstad, open gehouden moet worden.
Vooral ook, omdat ik vanmorgen begreep dat er meer ruimte beschikbaar is, dan wel kan komen, dan alleen het oude Waanders pand. Dus de m2 kunnen geen belemmering zijn.
Er is al het nodige geïnvesteerd in de ontwikkeling van het beoogde pand, dat is waar. Maar als de voorziene meerkosten meer bedragen dan de investeringen tot nu toe, is dat ook geen belemmering om opnieuw te kijken naar de mogelijkheden.
Temeer daar de bieb in het Broerenkwartier een geweldige stimulans zal zijn voor dat winkelgebied. En dat zal toch ook wat waard moeten zijn.

De situatie is nogal veranderd sinds de besluitvorming over het nieuwe onderkomen van de Stadkamer. Dat verschil bedraagt zo’n 3.000.000 euro. En die andere omstandigheden – hebben we ze nu allemaal in beeld? – rechtvaardigen een heroverweging. En dat is niet hetzelfde als een nieuw besluit.

Ik hoop, dat deze nieuwe informatie maandag wordt meegenomen in het debat.

1 reactie

Opgeslagen onder Zwolse politiek

Een Reactie op “Broerenkwartier en Stadkamer

  1. Pingback: Stadkamer en risicobeheer | john van boven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s