VenD en visie binnenstad

Ik schreef al eerder over de visie 2030 (https://johnvanboven.com/2016/01/21/visie-zwolse-binnenstad-2030/). De boodschap was maak er geen verlanglijst van op basis van de inzichten van vandaag. Er kan nog ontzettend veel gebeuren de komende 14 jaar.
Ik doelde toen op mogelijke ontwikkelingen op verschillende fronten die andere “eisen” zullen stellen aan de Zwolse binnenstad. Ontwikkelingen, die we nu niet kunnen voorzien, maar die wel snel kunnen gaan.
Er kunnen ook andere ontwikkelingen een ingrijpende invloed op de binnenstad hebben. Ik denk dan aan het failliet gaan van V&D, waardoor een groot en lelijk pand leeg komt te staan. Wat te doen? En aan de hand van welke criteria worden straks beslissingen genomen?

Ik herhaal het nog maar een keer.
Maak van de visie binnenstad geen verlanglijst, maar formuleer criteria waaraan de binnenstad moet voldoen. Criteria die een rol moeten spelen bij elke beslissing die over de binnenstad wordt genomen. De criteria zullen met regelmaat tegen het licht moeten worden gehouden, omdat ik heel goed begrijp dat ontwikkelingen van welke aard dan ook, een ander gebruik van de binnenstad kunnen betekenen.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Zwolse politiek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s