Flyeren, ja of nee

Het college blijkt (zie de Stentor van dinsdag 5 april) in zijn antwoord op vragen van de ChristenUnie vast te houden aan de lijn die eerder werd uitgezet in hun antwoord op mijn vragen een paar jaar geleden. Ik schreef daar pas nog een stukje over. Samenvatting: past niet bij verminderen regelgeving en je kunt toch nee zeggen.
We doen er van alles aan om de Zwolse binnenstad leefbaar en aantrekkelijk te houden en te maken voor Zwollenaren en andere bezoekers. Ik begrijp niet dat het aanscherpen van het artikel in de Zwolse APV (beperking aanbieden e.d. van geschreven of gedrukte stukken of afbeeldingen, artikel 2.1.3.1) gezien kan worden als uitbreiding van het aantal regels. Helemaal niet als ik zie dat er 3 artikelen gewijd worden aan wat je met je hond wel of niet mag (loslopende honden, verontreiniging door honden, gevaarlijke honden, artt. 2.4.14, 15 en 16).

Het college heeft er kennelijk geen behoefte aan om in overleg te gaan met bijvoorbeeld de mevrouw die onlangs in de Stentor liet weten wat zij er van vond. Gaat het college echt selectief om met het betrekken van inwoners bij beleidsuitvoering? Zwolle heeft toch niet voor niets het begrip beginspraak vervangen door interactieve beleidsvorming?

Een paar suggesties:
Scherp het bestaande artikel in de APV wat meer aan, bijvoorbeeld in de geest van de APV van Groningen, afdeling 3 artikel 2.4)
Als het niet wordt aangescherpt: werk met vergunningen, waarvoor leges betaald moeten worden (adverteren in de media is tenslotte ook niet gratis). Maak een uitzondering voor niet-commerciële instellingen.
Overweeg het dan alleen toe te staan op bepaalde dagen van de week en/of maand.

En voor de raad: als er een meerderheid te vinden is, kom met een initiatief voorstel dat beoogt het betreffende artikel in de APV aan te passen.
Werk aan de winkel dus.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Zwolse politiek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s