Beloftes en feiten

Ik zie dat er de komende tijd op Twitter onderzocht wordt wat het stemgedrag was van de Zwolse fractie in de lopende collegeperiode. Dan gaat het over moties, amendementen en andere voorstellen. Kloppen de feiten met de gedane beloftes.
Hier is wat mij betreft niks mis mee. Maar dan moet je het wel zuiver doen. Dan moet je weten waarom fracties tegen hebben gestemd, om een oordeel te kunnen geven over het stemgedrag.
Vandaag ging het over de 30 km motie van Swollwacht van 14 november 2014. Dat was de vergadering waar de begroting voor 2015 werd behandeld.
De motie was, zo staat in de motie, een motie vreemd aan de orde van de dag. Die aanduiding betekent dat het onderwerp niet op de agenda stond.
Moties vreemd aan de orde van de dag kennen geen inhoudelijke behandeling. Alleen een stemverklaring. Wat mij opvalt is, dat er geen dekking is opgenomen, terwijl ik denk dat handhaving extra menskracht vraagt. Of dat andere werkzaamheden van de politie op een lager pitje worden gezet. Maar dat vraagt dan weer een inhoudelijk debat.
Ik zou om die reden tegen hebben gestemd, omdat niet duidelijk is wat de financiële effecten zijn van een aannemen van de motie. Terwijl ik wel voor handhaving ben van 30 km zones.

Ik bedoel maar, als je de overwegingen niet kent, kun je niet oordelen over een eventuele discrepantie tussen belofte en stemgedrag.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Zwolse politiek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s